Izleti in potovanja

Organiziramo izlete za vas: posameznike, družine, skupine, društva, šole, fakultete, sindikate, podjetja,…

Izlete organiziramo za spoznavanje novih krajev in spodbujanje učinkovitosti zaposlenih v podjetju (team buildinge) ali kot sproščeno druženje sodelavcev, upokojencev, članov društev,… ob spoznavanju novih krajev ali kot širjenje poslovnih priložnosti in strokovnih znanj (ogledi sejmov po vsem svetu, spoznavanje podjetij, šolske ekskurzije),… Za vas lahko organiziramo izlet v skladu z vašimi željami, zato nas kontaktirajte na info@andiamo3000.si in bomo skupaj sestavili zanimiv program izleta za vas.

Trenutno vam ponujamo nekaj izredno zanimivih izletov oz. strokovnih ekskurzijo, in sicer:

 • strokovno ekskurzijo na sejem optike, optometrije in oftalmologije OPTA v Brnu;
 • strokovno ekskurzijo na Mednarodni sejem hortikulture BEOPLANTFAIR v Beogradu;
 • strokovno ekskurzijo na Mednarodni sejem navtike, lova in ribolova v Beogradu;
 • strokovno ekskurzijo na Sejem frizerstva in kozmetike Dotik Pariza v Beogradu.

Podrobnejše informacije o vsaki izmed navedenih ekskurzij si lahko preberete v nadaljevanju, kjer je ob programu vsake posamezne ekskurzije tudi povezava do prijavnega obrazca.

 

OGLED SEJMA OPTIKE, OPTOMETRIJE IN OFTALMOLOGIJE OPTA V BRNU IN OGLED BRNA

Vabimo vse, ki se poklicno ukvarjate z optiko, optometrijo in oftalmologijo ali vas te tematike zanimajo, da z nami obiščete sejem optike, optometrije in oftalmologije OPTA v Brnu. Obisk sejma bomo popestrili še z odkrivanjem lepot moravske prestolnice in ga zaokrožili z večerjo ob tradicionalni glasbi v tipični moravski vinski kleti. Vabljeni!

 

PROGRAM IZLETA:

 

 • Odhod 9. 3. 2024 ob 3.00 uri zjutraj izpred Avtobusne postaje Kranj in vožnja mimo Ljubljane, Celja in Maribora (z možnostjo vstopanja potnikov ob poti) ter Gradca in Dunaja do Brna, kjer bomo najprej obiskali sejem optike, optometrije in oftalmologije OPTA. OPTA velja za najpomembnejši specializirani sejem očesne optike in oftalmologije v regiji Srednje in Vzhodne Evrope. V letih izvedbe sejma na razstavišču v Brnu, sta se tako razstavni prostor kot število razstavljavcev povečala za več kot štirikrat. Na sejmu si bo moč ogledati najrazličnejše skupine izdelkov s področja optike kot so dodatki za očala, barometri, daljnogledi, kontaktne leče, bižuterija za optike, oprema očesnih ambulant, očala, pripomočki za očesno kirurgijo, namenska očala, leče, povečevalne leče, povečevalna očala, materiali za optike, mikroskopi, operna očala, oftalmološka oprema, rezervna očala, okvirji za očala, športna očala, sončna očala, sončne leče, sončna očala, termometri, delovna očala idr. Sejem OPTA pa ni le predstavitev vrhunskih modnih okvirjev za očala, očal in kontaktnih leč, tehnologije ali opreme, ki se uporablja, ampak služi tudi kot izobraževalno središče, ki ponuja številna specializirana predavanja in seminarje, vključno z mednarodnim kongresom OPTA za pedagoge in strokovnjake optike in optometrije.

 

 • Sledila bo vožnja do hotela v središče mesta, kjer se bomo namestili in kjer se boste lahko malce odpočili in se osvežili.

 

 • Zatem se bomo posvetili spoznavanju Brna. Drugo največje mesto v Češki republiki hrani mnoge umetnostnozgodovinske spomenike in zanimivosti in predstavlja posrečeno sintezo zgodovinskega in modernega. Brno je sodobno, dinamično in hitro rastoče središče industrije, trgovine, znanosti, informacijske tehnologije, raziskav in inovacij. Najprej se bomo sprehodili po mestu in si ogledali njegove znamenitosti: Zelenjavni trg z vodnjakom Parnas, katedralo sv. Petra in Pavla, Staro mestno hišo, Trg Svobode, Cerkev sv. Jakoba, Kapucinsko grobnico, in druge. Nato bo nekaj prostega časa za samostojne potepe po mestu, kavico ali obisk katere izmed tradicionalnih pivnic. Po želji obisk trdnjave Špilberk, Kapucinske grobnice ali Kostnice – druge največje v Evropi (takoj za pariško).

 

 • Dan bomo zaključili s skupno večerjo ob živi glasbi v tipični vinski kleti, kjer bomo lahko razvajali brbončice s tradicionalnimi lokalnimi dobrotami ob zvokih tradicionalne ljudske glasbe. Češka – ali natančneje – moravska kuhinja je nastala pod močnimi vplivi sosednih kuhinj – predvsem avstrijske in madžarske – in slovi po krepkih, predvsem mesnatih in močnatih jedeh, ki se odlično podajo k številnim vrstam lokalnega vina, ki ga pridelujejo v okolici Brna oziroma na južnem Moravskem, ki slovi kot vinorodni del Češke republike. Vsemu skupaj pa prida svoj čar še lokalna glasba, za katero so značilni tudi tipični instrumenti (cimbale, violine,…).

 

 • Povratek v hotel in nočitev.

 

 • Drugi dan bo v dopoldanskem času nekaj prostega časa za samostojno odkrivanje Brna, obisk katerega izmed muzejev, nakupe, kavico ali kosilo.

 

 • Ob dogovorjeni uri slovo od Brna in povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

 

TERMIN EKSKURZIJE: 9. – 10. 3. 2024

CENA IZLETA:

 • 236 EUR/osebo pri najmanj 30 potnikih
 • 200 EUR/osebo pri najmanj 40 potnikih

NAČIN PLAČILA:

 • V roku najkasneje do 1. 2. 2024 ste dolžni svojo prijavo (izpolnite obrazec za prijavo) na izlet potrditi s plačilom 60,00 EUR . S plačilom 60,00 EUR se šteje prijava za potrjeno. Lahko pa do tega datuma (1. 2. 2024) znesek poravnate tudi v celoti.
 • Preostali del plačila za udeležbo na izletu ste dolžni plačati do 9. 2. 2024. Preostali del plačila je namreč odvisen od števila prijavljenih na izlet, o čemer vas bomo predhodno obvestili najkasneje do 5. 2. 2024 na vaš elektronski naslov.

Minimalno število potnikov za izvedbo izleta je najmanj 30 oseb.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom na navedeni relaciji, izvedbo in organizacijo izleta, vodenje po programu, vstopnico za ogled sejma, večerjo ob živi glasbi v tipični vinski kleti, nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo: 43 EUR), nezgodno zavarovanje potnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: pijače pri večerji v vinski kleti, morebitnih vstopnin v muzeje.

ROK ZA PRIJAVO: do zapolnitve mest oz. najkasneje do 9. 2. 2024

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA: Splošni pogoji in informacije ter obrazec standardnih informacij za pogodbe o paketnem potovanju so sestavni del tega programa.

ZA PRIJAVO NA IZLET JE POTREBNO OBVEZNO IZPOLNITI PRIJAVNI OBRAZEC!

Po prijavi boste prejeli podrobnejše podatke v zvezi s plačilom (TRR in sklic).

PRIJAVNI OBRAZEC:

  Z izpolnitvijo obrazca soglašam, da se moji podatki uporabijo za namen obdelave prijave na izlet in soglašam s splošnimi pogoji. Prav tako soglašam, da mi pošiljate brezplačna obvestila na moj e-mail naslov.

   

   

   

  OBISK MEDNARODNEGA SEJMA HORTIKULTURE

  »BEOPLANTFAIR« V BEOGRADU

              

  Vabimo vse, ki se poklicno ukvarjate s hortikulturo, zeliščarstvom, cvetličarstvom, izdelavo izdelkov iz medu, vrtnarstvom in biološko pridelavo hrane, drevesničarstvom, urejanjem parkov in okolja ter krajinsko arhitekturo, da se nam pridružite na dvodnevnem izletu v Beograd, na katerem bomo poleg raziskovanja srbske prestolnice lep del časa posvetili tudi obisku in ogledu Mednarodnega sejma hortikulture BEOPLANTFAIR, vse skupaj pa popestrili z dvema vrhunskima doživetjema, ki ju ob obisku Beograda nikakor ne gre izpustiti – večerjo v tipični restavraciji v Skadarliji in vožnjo s turistično ladjico po Donavi in Savi skozi mesto. Vabljeni!

   

  PROGRAM IZLETA:

   

  • Odhod 5. 4. 2024 ob 23.00 uri izpred železniške postaje v Mariboru in vožnja mimo Celja, Ljubljane, Novega mesta (z možnostjo vstopa potnikov ob poti) in Zagreba ter Slavonskega Broda do Beograda in tamkajšnjega sejmišča, kjer bomo najprej obiskali Mednarodni sejem hortikulture BEOPLANTFAIR, na katerem se predstavlja vrsta razstavljavcev iz različnih panog. Njegov namen je spodbujati povezavo med zdravim življenjem, naravnim okoljem in trajnostno rabo naravnih virov. Dogodek tradicionalno privlači ljubitelje narave, zelenja in najrazličnejšega cvetja ter prinaša veliko navdiha in novih idej za urejanje zelenih površin, teras, balkonov in vrtov, zeliščarstva in pridelave zdrave hrane ter je izjemno doživetje za oko in dušo. Vsakoletni mednarodni sejem in razstava BEOPLANTFAIR v Beogradu pokriva področja hortikulture, zdravilnih zelišč in izdelkov iz medu. Razstavna ponudba pokriva vsa področja hortikulture – pridelavo cvetja in cvetličnega materiala, pridelavo sadik in semenskega materiala, sadjarstvo, vinogradništvo, čebelarstvo, gojenje zdravilnih rastlin, gojenje in vzdrževanje zelenic, mehanizacijo za hortikulturo, zalivalne sisteme, rastlinjaki, sredstva za prehrano in zaščito, krajinsko arhitekturo in druge. Seveda pa sejem predstavlja tudi odlično priložnost za navezavo novih poslovnih stikov strokovnjakov, dejavnih na omenjenih področjih. Po mnenju mnogih gre za najbolj očarljivo, dišečo in barvito prireditev Beograjskega sejma, ki jo že tradicionalno bogatita dve veliki tematski razstavi – razstava zdravilnih zelišč in medenih pripravkov “Darovi narave” ter  Rrazstava vrtne in parkovne    mehanizacije »Motoplantexpo«. Na področju hortikulture bodo obiskovalci našli tudi  inovativne izdelke in informacije o temah, kot so semena, gojenje zelenjave in namakalni sistemi. Na področju Darovi narave pa razstavljavci predstavljajo predvsem zeliščno kozmetiko, zdravila rastlinskega izvora in  izdelke iz medu. Tako razstavljavci iz države in tujine predstavljajo vsa področja hortikulture – gojenje cvetja in cvetličnega materiala, pridelava sadik in semenskega materiala, sadjarstvo, vinogradništvo, čebelarstvo, gojenje zdravilnih rastlin, gojenje in   vzdrževanje zelenic in krajinska arhitektura. Sejem Hortikultura bo tudi letos predstavil najboljši izbor razstavljavcev, predavanja in delavnice, ki bodo navdušile in motivirale vse obiskovalce, da svoje vrtove, vrtove in terase naredijo še lepše in funkcionalnejše. Na sejmu bo na voljo bogat izbor sadik najlepšega cvetja, iglavcev in okrasnih rastlin, kaktusov, sezonskega cvetja, zelišč in dišavnic ter možnost nakupa neposredno pri proizvajalcih. Tudi mi se bomo med ogledom sejma lahko seznanili z aktualnimi novostmi povezanimi z zdravilnimi zelišči, medenimi pripravki, vrtnimi stroji in napravami in stroji in napravami za urejanje parkovnih površin, novostmi na področju organske in ekološke pridelave hrane in drugimi.

   

  • Po obisku sejma pa se bomo posvetili spoznavanju Beograda. Beograd je mesto z zelo burno zgodovino in eno najstarejših mest v Evropi. Mesto so ustanovili Kelti v 3. st. pr. n. št. V času Rimljanov se je mesto imenovalo Singidunum. Okoli leta 630 so ga osvojili Slovani in ga preimenovali v mesto Beli grad. Skozi svojo burno zgodovino je dobil še druge vzdevke – ker je bil velikokrat uničen, so ga Turki imenovali “hiša vojn”, kasneje si je mesto prislužilo še druge vzdevke kot so npr. Balkanska vrata in Slovanski New York, danes pa je mesto moderna in živahna prestolnica Srbije.  Najprej se bomo odpravili na panoramsko krožno vožnjo z avtobusom po mestu in si ogledali njegove nekoliko bolj oddaljene znamenitosti: Topčider, hram svetega Save  (ogromno cerkev, ki je med tremi največjimi pravoslavnimi cerkvami na svetu), stadion Crvene zvezde, kompleks Dedinje, Skupščino, Trg republike, bulvar Kneza Miloša, opero in druge.

   

  • Panoramsko vožnjo po mestu bomo zaključili pri hotelu, kjer se bomo namestili in kjer se boste lahko malce osvežili in si odpočili.

   

  • Sledila bo vožnja v strogo središče mesta, kjer bomo izstopili in si ogledali zgodovinsko središče mesta. Beograd ima veliko znamenitosti. To so ulice, trgi, javni vodnjaki, parki, stavbe, trdnjava, cerkve, spomeniki, reke ter druge kulturne in naravne znamenitosti. Odpeljali se bomo v središče mesta in si ogledali najpomembnejše mestne znamenitosti: trdnjavo Kalemegdan s parkom, po glavni beograjski promenadi, ulici Kneza Mihajla, ki je obdana s trgovinami, kavarnami in pestrim dogajanjem sprehodili do Narodnega muzeja ter Narodnega gledališča, sprehodili se bomo tudi do Terazij, Študentskega trga, in drugih bližnjih znamenitosti. Dan bomo zaključili z večerjo v eni izmed tradicionalnih gostiln v znameniti ulici Skadarlija –  najbolj znani beograjski ulici, tlakovani z okroglimi rečnimi kamni, v kateri je moč doživeti vzdušje starega Beograda. Gre za nekdanjo boemsko  četrt v najstrožjem središču mesta, ki je postala slavna zaradi umetnikov, ki so se konec 19. stoletja zbirali v njenih »kafanah«, danes pa na tisoče turistov z vseh koncev sveta  uživa v tem staromestnem kavarniškem in gostilniškem vzdušju in ob opojnih vonjavah dragih parfumov pomešanih z vonji srbske kuhinje. Vse skupaj pa popestrijo številni glasbeniki, ki hodijo od gostilne do gostilne in od mize do mize in iz svojih glasbil in glasilk za goste izvabljajo narodne in starogradske, ljubezenske ter šaljive pesmi. Po večerji odhod v hotel in nočitev.

   

  • Drugi dan pa se bomo vkrcali na turistično ladjico, s katero se bomo odpravili na križarjenje po Donavi in Savi in si Beograd in njegovo slikovito okolico ogledali še z obeh rek. Beograd ima 220 km obale in kdor ne doživi ogleda mesta z reke, je prikrajšan za plovbo, med katero se prebudijo čuti in kjer podobe govorijo več kot besede in voda poje svojo sproščujočo pesem. Med plovbo z ladjico si bomo med drugim ogledali Zemun, Gardoš, marino Zemun, številne splave za hotelom Jugoslavija, Vojni otok, geografsko ustje Save ob njenem izlivu v Donavo, Kalemegdan, marino Dorćol, Pupin most, Pančevski most, pristanišče Beograd, Brankov most, stari železniški most, novi železniški most, most Gazela, savske splave in še mnogo drugega ter uživali ob občudovanju panorame mesta u reke.

   

  • Po izkrcanju se bomo vrnili v središče mesta, kjer bo še nekaj prostega časa za samostojno odkrivanje mesta, obisk katerega izmed muzejev, kavico ali kosilo.

   

  • Sledilo bo slovo od Beograda in povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

   

  TERMIN EKSKURZIJE: 5. – 7. 4. 2024

  CENA IZLETA:

  • 225 EUR/osebo pri najmanj 30 potnikih

  NAČIN PLAČILA:

  • V roku najkasneje do 12. 2. 2024 ste dolžni svojo prijavo (izpolnite obrazec za prijavo) na izlet potrditi s plačilom 67,00 EUR . S plačilom 67,00 EUR se šteje prijava za potrjeno. Lahko pa do tega datuma (12. 2. 2024) znesek poravnate tudi v celoti.
  • Preostali del plačila za udeležbo na izletu ste dolžni plačati do 1. 3. 2024.

  Minimalno število potnikov za izvedbo izleta je najmanj 30 oseb.

  CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom na navedeni relaciji, izvedbo in organizacijo ekskurzije, vodenje po programu, vstopnico za ogled sejma, večerjo v tipični restavraciji v Skadarliji, nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo: 16 EUR), panoramsko vožnjo s turistično ladjico po Savi in Donavi, nezgodno zavarovanje potnikov.

  CENA NE VKLJUČUJE: pijače pri skupni večerji v restavraciji, morebitnih vstopnin v muzeje.

  ROK ZA PRIJAVO: do zapolnitve mest oz. najkasneje do 1. 3. 2024

  SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA: Splošni pogoji in informacije ter obrazec standardnih informacij za pogodbe o paketnem potovanju so sestavni del tega programa.

  ZA PRIJAVO NA IZLET JE POTREBNO OBVEZNO IZPOLNITI PRIJAVNI OBRAZEC!

  Po prijavi boste prejeli podrobnejše podatke v zvezi s plačilom (TRR in sklic).

  PRIJAVNI OBRAZEC:

   Z izpolnitvijo obrazca soglašam, da se moji podatki uporabijo za namen obdelave prijave na izlet in soglašam s splošnimi pogoji. Prav tako soglašam, da mi pošiljate brezplačna obvestila na moj e-mail naslov.

    

    

    

   OGLED 44. MEDNARODNEGA SEJMA NAVTIKE, LOVA IN RIBIŠTVA V BEOGRADU Z OGLEDOM MESTA

    

   Vabimo vas, da se nam pridružite na dvodnevnem izletu v Beograd, kjer si bomo ogledali nadvse zanimiv sejem navtike, lova in ribištva, na katerem boste na svoj račun prišli vsi ljubitelji omenjenih dejavnosti. Obisk sejma pa bomo povezali še z ogledom Beograda, vse skupaj pa zaokrožili še s plovbo s turistično ladjico po Savi in Donavi. Vabljeni!

    

   PROGRAM IZLETA:

   • Odhod 5. 4. 2024 ob 23.00 uri izpred železniške postaje v Mariboru in vožnja mimo Celja, Ljubljane, Novega mesta (z možnostjo vstopa potnikov ob poti) in Zagreba ter Slavonskega Broda do Beograda in tamkajšnjega sejmišča, kjer bomo najprej obiskali Mednarodni sejem navtike, lova in ribištva. Sejem navtike, lova in ribolova je specializirana prireditev za plovila vseh vrst, opremo za lov in ribolov, vodne športe in potapljanje, navtiko, kampiranje in opremo na prostem.  Med eksponati navtičnega sejma so ekskluzivne jahte, gliserji, jadrnice, čolni, ladijski in izvenkrmni motorji, navtična in druga oprema za vodne športe. Poleg tradicionalne borze rabljenih čolnov se ljubitelji vode vsako leto seznanijo z znamenitimi regatami, raftingom in drugimi vodnimi aktivnostmi, nepogrešljivi temi sejma pa sta postali tudi ekologija in varnost na vodi. Poseben poudarek je na segmentu lova in ribolova, ki vsako leto zavzema vse pomembnejši položaj, kjer se obiskovalci lahko seznanijo z velikimi in malimi distributerji ter proizvajalci opreme za ta dva hobija oziroma športa, kjer lahko vsakdo najde kaj zase. Sejem navtike, lova in ribištva ima vedno bogate spremljevalne vsebine oz. bogat spremljevalni program – različna strokovna predavanja in razstave, na katerih sodelujejo znani umetniki, muzeji in ustanove.

    

   • Po obisku sejma pa se bomo posvetili spoznavanju Beograda. Beograd je mesto z zelo burno zgodovino in eno najstarejših mest v Evropi. Mesto so ustanovili Kelti v 3. st. pr. n. št. V času Rimljanov se je mesto imenovalo Singidunum. Okoli leta 630 so ga osvojili Slovani in ga preimenovali v mesto Beli grad. Skozi svojo burno zgodovino je dobil še druge vzdevke – ker je bil velikokrat uničen, so ga Turki imenovali “hiša vojn”, kasneje si je mesto prislužilo še druge vzdevke kot so npr. Balkanska vrata in Slovanski New York, danes pa je mesto moderna in živahna prestolnica Srbije.  Najprej se bomo odpravili na panoramsko krožno vožnjo z avtobusom po mestu in si ogledali njegove nekoliko bolj oddaljene znamenitosti: Topčider, hram svetega Save  (ogromno cerkev, ki je med tremi največjimi pravoslavnimi cerkvami na svetu), stadion Crvene zvezde, kompleks Dedinje, Skupščino, Trg republike, bulvar Kneza Miloša, opero in druge.

   • Panoramsko vožnjo po mestu bomo zaključili pri hotelu, kjer se bomo namestili in kjer se boste lahko malce osvežili in si odpočili.

    

   • Sledila bo vožnja v strogo središče mesta, kjer bomo izstopili in si ogledali zgodovinsko središče mesta. Beograd ima veliko znamenitosti. To so ulice, trgi, javni vodnjaki, parki, stavbe, trdnjava, cerkve, spomeniki, reke ter druge kulturne in naravne znamenitosti. Odpeljali se bomo v središče mesta in si ogledali najpomembnejše mestne znamenitosti: trdnjavo Kalemegdan s parkom, po glavni beograjski promenadi, ulici Kneza Mihajla, ki je obdana s trgovinami, kavarnami in pestrim dogajanjem sprehodili do Narodnega muzeja ter Narodnega gledališča, sprehodili se bomo tudi do Terazij, Študentskega trga, in drugih bližnjih znamenitosti. Dan bomo zaključili z večerjo v eni izmed tradicionalnih gostiln v znameniti ulici Skadarlija –  najbolj znani beograjski ulici, tlakovani z okroglimi rečnimi kamni, v kateri je moč doživeti vzdušje starega Beograda. Gre za nekdanjo boemsko  četrt v najstrožjem središču mesta, ki je postala slavna zaradi umetnikov, ki so se konec 19. stoletja zbirali v njenih »kafanah«, danes pa na tisoče turistov z vseh koncev sveta  uživa v tem staromestnem kavarniškem in gostilniškem vzdušju in ob opojnih vonjavah dragih parfumov pomešanih z vonji srbske kuhinje. Vse skupaj pa popestrijo številni glasbeniki, ki hodijo od gostilne do gostilne in od mize do mize in iz svojih glasbil in glasilk za goste izvabljajo narodne in starogradske, ljubezenske ter šaljive pesmi. Po večerji odhod v hotel in nočitev.

    

   • Drugi dan pa se bomo vkrcali na turistično ladjico, s katero se bomo odpravili na križarjenje po Donavi in Savi in si Beograd in njegovo slikovito okolico ogledali še z obeh rek. Beograd ima 220 km obale in kdor ne doživi ogleda mesta z reke, je prikrajšan za plovbo, med katero se prebudijo čuti in kjer podobe govorijo več kot besede in voda poje svojo sproščujočo pesem. Med plovbo z ladjico si bomo med drugim ogledali Zemun, Gardoš, marino Zemun, številne splave za hotelom Jugoslavija, Vojni otok, geografsko ustje Save ob njenem izlivu v Donavo, Kalemegdan, marino Dorćol, Pupin most, Pančevski most, pristanišče Beograd, Brankov most, stari železniški most, novi železniški most, most Gazela, savske splave in še mnogo drugega ter uživali ob občudovanju panorame mesta u reke.

    

   • Po izkrcanju se bomo vrnili v središče mesta, kjer bo še nekaj prostega časa za samostojno odkrivanje mesta, obisk katerega izmed muzejev, kavico ali kosilo.

    

   • Sledilo bo slovo od Beograda in povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

    

    

   TERMIN EKSKURZIJE: 5. – 7. 4. 2024

   CENA IZLETA:

   • 225 EUR/osebo pri najmanj 30 potnikih

   NAČIN PLAČILA:

   • V roku najkasneje do 12. 2. 2024 ste dolžni svojo prijavo (izpolnite obrazec za prijavo) na izlet potrditi s plačilom 67,00 EUR . S plačilom 67,00 EUR se šteje prijava za potrjeno. Lahko pa do tega datuma (12. 2. 2024) znesek poravnate tudi v celoti.
   • Preostali del plačila za udeležbo na izletu ste dolžni plačati do 1. 3. 2024.

   Minimalno število potnikov za izvedbo izleta je najmanj 30 oseb.

   CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom na navedeni relaciji, izvedbo in organizacijo ekskurzije, vodenje po programu, vstopnico za ogled sejma, večerjo v tipični restavraciji v Skadarliji, nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo: 16 EUR), panoramsko vožnjo s turistično ladjico po Savi in Donavi, nezgodno zavarovanje potnikov.

   CENA NE VKLJUČUJE: pijače pri skupni večerji v restavraciji, morebitnih vstopnin v muzeje.

   ROK ZA PRIJAVO: do zapolnitve mest oz. najkasneje do 1. 3. 2024

   SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA: Splošni pogoji in informacije ter obrazec standardnih informacij za pogodbe o paketnem potovanju so sestavni del tega programa.

   ZA PRIJAVO NA IZLET JE POTREBNO OBVEZNO IZPOLNITI PRIJAVNI OBRAZEC!

   Po prijavi boste prejeli podrobnejše podatke v zvezi s plačilom (TRR in sklic).

   PRIJAVNI OBRAZEC:

    Z izpolnitvijo obrazca soglašam, da se moji podatki uporabijo za namen obdelave prijave na izlet in soglašam s splošnimi pogoji. Prav tako soglašam, da mi pošiljate brezplačna obvestila na moj e-mail naslov.

     

     

     

    OBISK 40. MEDNARODNEGA SEJMA KOZMETIKE, NEGE LAS, LEPOTE IN ZDRAVJA »DOTIK PARIZA« V BEOGRADU

         

    Vabimo vse, ki vas zanimajo kozmetika, lepota, nega las in zdravje, da se nam pridružite na dvodnevnem izletu v Beograd, na katerem bomo poleg raziskovanja srbske prestolnice lep del časa posvetili tudi obisku in ogledu 40. mednarodnega sejma kozmetike, nege las, lepote in zdravja z mamljivim naslovom »Dotik Pariza«. Vabljeni!

     

    PROGRAM IZLETA:

     

    • Odhod 5. 4. 2024 ob 23.00 uri izpred železniške postaje v Mariboru in vožnja mimo Celja, Ljubljane, Novega mesta (z možnostjo vstopa potnikov ob poti) in Zagreba ter Slavonskega Broda do Beograda in tamkajšnjega sejmišča, kjer bomo najprej obiskali mednarodni kongres sejem kozmetike, nege las, lepote in zdravja »Dotik Pariza«. Mednarodni kongres in sejem kozmetike, nege las, estetike in zdravja »Dotik Pariza« organizirajo vsakič dvakrat letno, in sicer enkrat spomladi in enkrat jeseni. Gre za največji tovrstni dogodek v regiji, ki združuje proizvajalce, zastopnike in distributerje najbolj znanih svetovnih blagovnih znamk kozmetičnih in  frizerskih  hiš. Nega in lepota sta sicer še zmeraj najprivlačnejša segmenta tega sejemskega dogodka, vendar pa pomembno mesto zavzema tudi del, ki se ukvarja z zdravjem in preventivo. »Dotik Pariza« je dogodek, v katerem se na enem mestu potrošnikom in strokovni javnosti predstavijo novi izdelki, pripravki in aparati, organizirajo se različne predstavitve, poskrbljeno je za zanimive dogodke, nudijo pa tudi popuste pri prodaji izdelkov. Poleg bogate izbire izdelkov imajo obiskovalci na  stojnicah kozmetičnih podjetij možnost dobiti nasvete priznanih in znanih dermatologov in kozmetologov. Posebna pozornost je namenjena pravilni prehrani in rekreaciji, fitnes programom kot nepogrešljivemu segmentu v kulturi nege telesa.

     

    • Po obisku sejma pa se bomo posvetili spoznavanju Beograda. Beograd je mesto z zelo burno zgodovino in eno najstarejših mest v Evropi. Mesto so ustanovili Kelti v 3. st. pr. n. št. V času Rimljanov se je mesto imenovalo Singidunum. Okoli leta 630 so ga osvojili Slovani in ga preimenovali v mesto Beli grad. Skozi svojo burno zgodovino je dobil še druge vzdevke – ker je bil velikokrat uničen, so ga Turki imenovali “hiša vojn”, kasneje si je mesto prislužilo še druge vzdevke kot so npr. Balkanska vrata in Slovanski New York, danes pa je mesto moderna in živahna prestolnica Srbije.  Najprej se bomo odpravili na panoramsko krožno vožnjo z avtobusom po mestu in si ogledali njegove nekoliko bolj oddaljene znamenitosti: Topčider, hram svetega Save  (ogromno cerkev, ki je med tremi največjimi pravoslavnimi cerkvami na svetu), stadion Crvene zvezde, kompleks Dedinje, Skupščino, Trg republike, bulvar Kneza Miloša, opero in druge.

    • Panoramsko vožnjo po mestu bomo zaključili pri hotelu, kjer se bomo namestili in kjer se boste lahko malce osvežili in si odpočili.

     

    • Sledila bo vožnja v strogo središče mesta, kjer bomo izstopili in si ogledali zgodovinsko središče mesta. Beograd ima veliko znamenitosti. To so ulice, trgi, javni vodnjaki, parki, stavbe, trdnjava, cerkve, spomeniki, reke ter druge kulturne in naravne znamenitosti. Odpeljali se bomo v središče mesta in si ogledali najpomembnejše mestne znamenitosti: trdnjavo Kalemegdan s parkom, po glavni beograjski promenadi, ulici Kneza Mihajla, ki je obdana s trgovinami, kavarnami in pestrim dogajanjem sprehodili do Narodnega muzeja ter Narodnega gledališča, sprehodili se bomo tudi do Terazij, Študentskega trga, in drugih bližnjih znamenitosti. Dan bomo zaključili z večerjo v eni izmed tradicionalnih gostiln v znameniti ulici Skadarlija –  najbolj znani beograjski ulici, tlakovani z okroglimi rečnimi kamni, v kateri je moč doživeti vzdušje starega Beograda. Gre za nekdanjo boemsko  četrt v najstrožjem središču mesta, ki je postala slavna zaradi umetnikov, ki so se konec 19. stoletja zbirali v njenih »kafanah«, danes pa na tisoče turistov z vseh koncev sveta  uživa v tem staromestnem kavarniškem in gostilniškem vzdušju in ob opojnih vonjavah dragih parfumov pomešanih z vonji srbske kuhinje. Vse skupaj pa popestrijo številni glasbeniki, ki hodijo od gostilne do gostilne in od mize do mize in iz svojih glasbil in glasilk za goste izvabljajo narodne in starogradske, ljubezenske ter šaljive pesmi. Po večerji odhod v hotel in nočitev.

     

    • Drugi dan pa se bomo vkrcali na turistično ladjico, s katero se bomo odpravili na križarjenje po Donavi in Savi in si Beograd in njegovo slikovito okolico ogledali še z obeh rek. Beograd ima 220 km obale in kdor ne doživi ogleda mesta z reke, je prikrajšan za plovbo, med katero se prebudijo čuti in kjer podobe govorijo več kot besede in voda poje svojo sproščujočo pesem. Med plovbo z ladjico si bomo med drugim ogledali Zemun, Gardoš, marino Zemun, številne splave za hotelom Jugoslavija, Vojni otok, geografsko ustje Save ob njenem izlivu v Donavo, Kalemegdan, marino Dorćol, Pupin most, Pančevski most, pristanišče Beograd, Brankov most, stari železniški most, novi železniški most, most Gazela, savske splave in še mnogo drugega ter uživali ob občudovanju panorame mesta u reke.

    ·       Po izkrcanju se bomo vrnili v središče mesta, kjer bo še nekaj prostega časa za samostojno odkrivanje mesta, obisk katerega izmed muzejev, kavico ali kosilo.

     

    • Sledilo bo slovo od Beograda in povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

     

     

    TERMIN EKSKURZIJE: 5. – 7. 4. 2024

     

    CENA IZLETA:

    • 225 EUR/osebo pri najmanj 30 potnikih

    NAČIN PLAČILA:

    • V roku najkasneje do 12. 2. 2024 ste dolžni svojo prijavo (izpolnite obrazec za prijavo) na izlet potrditi s plačilom 67,00 EUR . S plačilom 67,00 EUR se šteje prijava za potrjeno. Lahko pa do tega datuma (12. 2. 2024) znesek poravnate tudi v celoti.
    • Preostali del plačila za udeležbo na izletu ste dolžni plačati do 1. 3. 2024. Preostali del plačila je namreč odvisen od števila prijavljenih na izlet, o čemer vas bomo predhodno obvestili najkasneje do 26. 2. 2024 na vaš elektronski naslov.

    Minimalno število potnikov za izvedbo izleta je najmanj 30 oseb.

    CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom na navedeni relaciji, izvedbo in organizacijo ekskurzije, vodenje po programu, vstopnico za ogled sejma, večerjo v tipični restavraciji v Skadarliji, nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo: 16 EUR), panoramsko vožnjo s turistično ladjico po Savi in Donavi, nezgodno zavarovanje potnikov.

    CENA NE VKLJUČUJE: pijače pri skupni večerji v restavraciji, morebitnih vstopnin v

    muzeje.

     

    ROK ZA PRIJAVO: do zapolnitve mest oz. najkasneje do 1. 3. 2024

     

    SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA: Splošni pogoji in informacije ter obrazec standardnih informacij za pogodbe o paketnem potovanju so sestavni del tega programa.

     

    ZA PRIJAVO NA IZLET JE POTREBNO OBVEZNO IZPOLNITI PRIJAVNI OBRAZEC!

    Po prijavi boste prejeli podrobnejše podatke v zvezi s plačilom (TRR in sklic).

    PRIJAVNI OBRAZEC:

     Z izpolnitvijo obrazca soglašam, da se moji podatki uporabijo za namen obdelave prijave na izlet in soglašam s splošnimi pogoji. Prav tako soglašam, da mi pošiljate brezplačna obvestila na moj e-mail naslov.